Normaal gesproken vist Visgids Deventer volgens het principe “Catch and Release”. Net als ik, zetten sportvissers graag de vis onbeschadigd terug in hetzelfde water. Toch leg ik in speciale situaties graag uit over duurzaam oogsten uit de natuur. Zelf zorgen voor je eigen eten zoals onze voorouders eeuwenlang hebben gedaan.
In tijden waarin de verslaving aan techniek zoals gamen, mobieltjes, internet en sociale media op de loer liggen, krijgen wij steeds vaker de vraag om kennis te delen over leven in harmonie met en van de natuur. Terug naar vroeger…
Wij organiseren op aanvraag dan ook met groot genoegen een “Catch and Cook” dag. We gaan dan samen op pad om een vis te vangen, deze schoon te maken en te bereiden op een vuurtje/rookoven.
Dit kan met gebruik van een bootje, max 2 deelnemers, vaak gekozen als vader/zoon dag.
Of zonder bootje met een klein groepje op forel vissen bij forellen kwekerij ’t Smallert om daarna de gevangen vissen schoon te maken en te roken. Ook geschikt voor jongere kinderen die willen kennismaken met vissen en eten van zelf gevangen vis.